Voordelen van het huren van een bestelbus

Mensen zijn vaak nerveus over het huren van een bestelbus, misschien bezorgd over de kosten of het moeilijk te besturen zal zijn.

Wat als je slechts een paar dingen moet verplaatsen – is het dan gemakkelijker om ze in je auto te proppen? Zouden ze rondratelen en beschadigd raken in de achterkant van een bestelbus?

In deze blog gaan we de voordelen van het huren van een bestelbus uitleggen en enkele van de veelgestelde vragen beantwoorden die we hier bij Bert Jonk Autoverhuur vaak krijgen.

Kan iedereen een bestelbus besturen?

Eerst het juridische deel. Iedereen met een standaard rijbewijs (“Categorie B”) mag elke auto of bestelbus besturen dat niet meer dan 3500 kg weegt en niet meer dan acht passagiers vervoert. Al onze bestelbussen vallen in deze categorie.

 

Is een bestelbus moeilijk te besturen?

Tegenwoordig zijn bestelbussen echt vergelijkbaar met privéauto’s, met de gebruikelijke dashboards, gadgets, versnellingspook en stuurbekrachtiging, dus ze voelen niet zo anders. Het enige (uiteraard) is dat ze groter zijn, dus als je nog nooit eerder een bestelbus hebt bestuurd, wil je misschien een paar minuten rondrijden op ons terrein om te wennen aan de hogere rijpositie, de spiegels en de breedte en lengte van het bestelbus. Voor bestuurders die voor het eerst een bestelbus huren, raden we aan om een van onze kleinere voertuigen te huren, zoals deze.

We raden ook aan om een paar minuten te nemen om jezelf vertrouwd te maken met ALLE bedieningselementen voordat je vertrekt, inclusief ruitenwissers, lichten, enz., aangezien ze misschien niet zijn waar je ze op je eigen auto zou vinden. We hebben meestal mensen beschikbaar die eventuele vragen kunnen beantwoorden. We laten je ook weten wat je moet doen in geval van problemen.

 

Tanken van je huurbestelbus

Wij, in tegenstelling tot de meeste verhuurbedrijven van bestelbussen, leveren onze bestelbussen met een volle tank brandstof, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het direct moeten tanken. Bestelbussen verbruiken iets meer diesel dan je gemiddelde auto, maar zelfs dan is een volle tank meestal voldoende voor de meeste lokale verhuizingen. Let echter op de brandstofmeter als je een lange reis maakt of meerdere ritten doet. We vragen je om het bestelbus met een volle tank terug te brengen naar ons, en er zijn enkele benzinestations in de buurt waar je kunt tanken.

Je bezittingen beveiligen in een gehuurd bestelbus

Wanneer je een bestelbus huurt bij Bert Jonk Autoverhuur, huur je er een die is uitgerust met zijrails, zodat je dingen aan de zijkanten van het bestelbus kunt bevestigen. Voor een kleine meerprijs kunnen we je ook voorzien van dekens, banden en zelfs een steekwagen om je te helpen dingen naar het bestelbus te verplaatsen. We kunnen ook inpakpapier, dozen en alles wat je verder nodig zou kunnen hebben leveren. Denk eraan om voorzichtig te zijn bij het tillen van meubels, krijg hulp bij het tillen van grotere items, zodat je je meubels (of jezelf) niet beschadigt.

Is het huren van een bestelbus duur?

Het huren van een bestelbus is een tijdbesparende en economische manier om meubels en huishoudelijke goederen te verplaatsen. Zelfs als je de dingen misschien in je eigen auto zou kunnen passen, doe je het werk in minder ritten en met veel minder moeite als je een bestelbus huurt, en afhankelijk van de grootte van het bestelbus dat je huurt, kun je zelfs kasten en bedden verplaatsen.

Wat als je het bestelbus niet zelf wilt besturen?

We bieden bij https://www.bertjonk-autoverhuur.nl/ ook een service met man en bestelbus, waarbij je een bestelbus en 2 ervaren personen kunt huren om je te helpen.  

Bron: bertjonk-autoverhuur.nl